Tuesday, April 07, 2009

Pengalaman dan Pengajaran...

4 Mac - 8 Mac 2009, Jakarta-Bandung-Puncak


Hotel di Bandung (malam 1 dan 2)


Sarapan pagi (hari ke-1)


Makan t/hari...menu yg spesel kat restoran nii...ikan talapia terbang
(hari ke-1)

ikan goreng yg besar tuu menu utama, sayur, paru goreng,siput pun ade...(malam ke 2)

sebelummm...


Selepasss ...

Makan t/hari yang ditunggu-tunggu... nasi padang...( hari ke-2)
makan malam pun nasi padang... (malam ke 3)






telefon lama yg masih diguna lagi...hijau!!!

Hotel di Puncak (malam ke-3)
Makan t/hari...nasi di gulung dgn daun pisang,lobak merah direbus+ulam, tempe+tauhu, ikan kering, daging bakar, sambal belacan dan sup sayur ader jagung lagi...(hari ke-4)






Hotel di Jakarta (malam ke 4)


Sarapan pagi... bubur ayam... enak sekali... (hari ke-5)

Menu ke-2 sarapan pagi, nasi ayam+sup betawi (hari ke-5)

Sampai LCCT terus mencari...dan...nasi kandar + air mangga menjadi sasaran...( 08/03/2009 -4pm makan t/hari)



Dah sebulan ke Jakarta masih terasa suasana disana, makan di tempat orang jangan samakan makan di tempat kita...ini kisah makan dan hotel di tempat orang...

2 comments:

Hajar said...

salam...kali pertama tgk menu ikan talapia terbang...mesti sedap tu, bila mkn mesti rasa cam nak terbang...hihihi...jika sudi ambik le award kat 'umah'akak ye...

cun09 said...

salam...mkn ikan nii ngan sambal belacan mengancammm...pas mkn tak terbang tp hanya terbang hari akhir nk balik m'sia jeer :)...tq pasal award tuuu...cam tak caye jee... baru buat 'umah' dah dpt award